יבוא מוצרים – כל מוצר מצריך בדיקה פרטנית

יבוא מוצרים

כשרוצים להיכנס לתחומים חדשים או לשווקים חדשים אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות יבוא מוצרים לישראל.

למרות שתהליך היבוא ובחירת המוצרים עשוי להיות תהליך מרגש ומשמח הוא גם הרבה פחות פשוט משניתן אולי לחשוב.

בין שלל הדברים שיש לבדוק, לבצע לברר, והתקנות והכללים שיש להכיר ולפעול לפיהם, אחד ההיבטים המשמעותיים לצורך הצלחת היבוא היא הצורך החיוני של היבואנים לחקור היטב את המוצרים אותם הם מתכננים לייבא ולהכיר ולהיערך לתקנות המורכבות המסדירות את אישור הכנסתו לארץ.

איסורים החלים על ייבוא מוצרים

ישנם מוצרים וסחורות עליהם הטילה מדינת ישראל איסור ייבוא לשם הגנה על שלום הציבור, בטחון המדינה והסביבה.

תפיסה שגוייה היא לחשוב שכל מוצר המותר בייבוא למדינה אחרת, בקלות וללא תקנות מיוחדות, יהיה מותר גם במדינת ישראל, ותפיסה זו עלולה לגרום לתסבוכות מתסבוכות שונות שאף יבואן לא היה רוצה להיתקל בהן.

בישראל, לכל קטגורית מוצרים רשימה ייחודית משלה של תקנות ומכשולים פוטנציאליים. כמו למשל: מוצרי מזון כפופים לבדיקות בריאות מחמירות כדי לוודא עמידה בתקנים שנקבעו על ידי משרד הבריאות.

לכן, חיוני לבדוק, לפני יבוא מוצרי מזון, אם המוצר דורש תעודות ספציפיות כגון אישורי בריאות, בטיחות או כשרות.

חשוב לזכור כי אי הקפדה או ציות על הכללים והחוקים עלול להוביל לקנסות, החרמתו של המוצר ואפילו שלילת אישור יבוא.

ייבוא מוצרי אלקטרוניקה

מוצרי אלקטרוניקה או מכשירי חשמל, חייבים לעבור בדיקה פרטנית לעמידה בתקני הבטיחות הישראליים.

התקנים שנאכפים על ידי מכון התקנים הישראלי תקנים אלה מחייבים מוצרים אלקטרוניים מיובאים להחזיק בסימני הכר המתאימים, כדי להבטיח שהם בטוחים לחלוטין לצרכנים.

על היבואנים לערוך מחקר מעמיק לגבי אישורים ספציפיים ולהיות מודעים ומוכנים לאפשרות כי המוצרים יעברו שלל תהליכי בדיקה, שעלולים להיות ארוכים וגרום לעיכוב בהגעה ולהגדיל את עלויות הייבוא

ייבוא מוצרי חקלאות וקוסמטיקה

גם בכל הקשור למוצרים מיובאים המיועדים לשימוש חקלאי או קוסמטי נדרשת התייחסות קפדנית.

יבוא חקלאי עלול להביא אתו גם מזיקים שעלולים להוות איום משמעותי על המערכות האקולוגיות המקומיות. לכן יבוא הפירות, הירקות והצמחים נמצא במעקב צמוד של שירותי הגנת הצומח. כל משלוח פרטני של מוצרי חקלאות אלה כפוף לבדיקות קפדניות כדי להבטיח שהם אינם נושאים אורגניזמים מזיקים. ועל היבואנים להבטיח שהמוצרים שלהם נטולי חרקים ותואמים לפני הייצוא.

מוצרי קוסמטיקה ומוצרי טיפוח, חייבים גם הם עמידה בתקנות בטיחות מחמירות טרום יבוא. משרד הבריאות הישראלי אחראי על מתן הרישוי. מוצרי הקוסמטיקה מחולקים בין תמרוקים רגילים לתמרוקים ייעודים וכל פריט עשוי לדרוש אישור שידרוש בדיקה פרטנית כדי להבטיח עמידה בתקנים המקומיים.

ייבוא טקסטיל, בדים ובגדים

במקרים של ייבוא טקסטיל ובגדים חייבים הפריטים עמידה בסטנדרטים שנקבעו על ידי רשות המסים בין הדרישות ניתן למצוא: סימון, בדיקות איכות, הנחיות לגבי שיטות מקורות וייצור אתיים. 

התייעצו איתנו

ייבוא מוצרים לישראל טומן בחובו מורכבויות שונות ולכן אסור לקחת כמובן מאליו את אפשרות הייבוא של כל מוצר שיעלה על דעתו של יבואן זה או אחר.

כל קטגוריית מוצר מחייבת בדיקה שתבטיח שהמוצר אכן מותר בייבוא לישראל ועומד בתקנות היבואנים חייבים להכיר, להבין ולדעת היטב את כל הדרישות החלות על המוצרים אותם בם מבקשים לייבא, ורק באמצעות מחקר יסודי, הכנה ועמידה בתקנים יבטיחו ייבוא מוצלח ופורה תוך הקפדה על החוק.

בכל שאלה והתייעצות בנושא, צרו עמנו קשר. צוות Active Forwarding, מומחים לשילוח בינלאומי ועמילות מכס.

תוכן עניינים

התייעצו איתנו
יבואנים? יצואנים? הצוות של Active Forwarding כאן בשבילכם
אקטיב שילוח בע"מ מספקת מעטפת 360. הביורוקרטיה, הבדיקות המקדמיות, ההיערכות ועד להגעת הסחורה.

מאמרים ומדריכים נוספים שעלו לאחרונה

דילוג לתוכן