יבוא אופניים לישראל – תקנות, דרישות וחוקים

יבוא אופניים לישראל - תקנות, דרישות וחוקים

חשוב לציין: Active Forwarding שילוח בינלאומי מספקת שירות ליבואנים המבקשים לייבא אופניים באופן סיטונאי עבור חנויות ושיווק המוצר. איננו מספקים שירותי ייבוא פרטניים ליחידים.

לצד זאת, מאמר זה אכן יכול להיות לעזר רב עבור כל אחד ואחת.

ככל שהולכת, מתגברת ומתגבשת תרבות הרכיבה על אופניים, הן לשם התניידות עירונית והן לשם הרכיבה הספורטיבית, הולך ועולה הביקוש לסוגי האופניים השונים.

מאופני כביש ועד אופני הרים וכל שאר סוגי האופניים שביניהם. עם זאת, לפני שמחליטים לייבא אופניים, מכל סוג שהוא, חשוב מאד להכיר ולדעת את התקנות, הדרישות והחוקים הקשורים ליבוא אופניים לישראל.

תקנות היבוא והרגולציה

ההגדרה הרשמית של אופניים לא חשמליים – רכב דו-גלגלי המונע על ידי מאמץ אנושי. במדינת ישראל ישנן תקנות מחמירות, בכל הנוגע לייבוא אופניים. מטרתן של התקנות הללו הבטחת איכות, בטיחות והגנת שלום הצרכנים. למשרד הכלכלה תפקיד משמעותי וידוע בכל הקשור להליכי היבוא כולם. כשמחליטים לייבא אופניים חשוב גם להכיר את התקנות שנקבעו על ידי רשות המכס הישראלית, והנחיות הבטיחות הספציפיות שהותוו על ידי מכון התקנים הישראלי הכוללות:

עמידה בתקן הישראלי ת"י 4210, הכולל דרישות הנוגעות לחוזק השלדה, מערכת הבלמים, מחזירי אור ואמצעי בטיחות נוספים וכמו כן להקפיד על תקני בטיחות בינלאומיים. הכרחי להבטיח ולוודא כי האופניים אותם מתכננים לייבא עומדים בכל תקני הבטיחות הנדרשים. לדוגמה, על אופניים חשמליים חלים תקנים ומיסים ייחודיים בשל היותם מוצר טכנולוגי, ויש לוודא כי הם עומדים בדרישות המנוע והסוללה לפי תקן 15194 האירופי. אם אתם בוחרים להביא עד 5 יחידות של אופניים לא ממונעים לא חלים עליהם תנאים מיוחדים.

תיעוד, מסים ועלויות

ייבוא אופניים כרוך בתשלומי מסים כגון מכס, מע"מ עמלות שונות ועוד.. גובה המיסוי משתנה בהתאם לסוג האופניים (חשמליים או רגילים), ערכם (עלות) ושיטת הייבוא. כמו כן יש להכין את התיעוד הנדרש:

  • הצהרת יבוא – זהו מסמך רשמי המפרט את פרטי האופניים המיובאים: כמו סוג האופניים, כמויות, ארץ המוצא ועוד. ראו גם בהרחבה אודות הצהרת יבואן.
  • תיעוד תאימות לתקנים – אישורים המעידים על התאמתם של האופניים לתקנים הנדרשים. למשל אופניים חשמליים 
  • רשימת אריזה– אופן אריזת האופניים, כולל משקלים ומידות, נדרשת למכס לשם עיבוד והערכת המשלוח.
  • תעודת מקור – אימות מקור היבוא חשוב במיוחד מאחר ולעתים ישנם הסכמי סחר שונים עם מדינת המקור ולהסכמים השונים עשויה להיות השפעה על דרישות המיסוי השונות.
  • חשבונית ספק – המפרטת את פרטי העסקה והאופניים הכלולים במשלוח.

יש לשלם על יבוא האופניים מס ערך מוסף (מע"מ), המוגדר כיום על 17% ועתיד לעלות בראשית שנת 2025 באחוז נוסף, אך בהתאם לסוג האופניים (חשמלי או לא) ומדינת המקור, עשויים לחול מסים שונים נוספים. רצוי מאד להתייעץ עם אנשי מקצוע כמו עמילי מכס כדי לחשב את העלויות הפוטנציאליות במדויק.

באופן כללי, על מנת להיות בטוחים כי עומדים בכל הכללים והתקנות ואוספים את כל התיעוד הנדרש ושהובלתם של האופניים נעשתה באופן תקין ויעיל כדאי מאד לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם חברה אמינה לשילוח בינלאומי שתחת כנפיה ניתן לקבל את כל שירותי הלוגיסטיקה, השחרור מהמכס תוך הכרת הדרישות והתקנות

התייעצו איתנו

יבוא אופניים לישראל דורש היכרות מוקדמת ומעמיקה עם דרישות הרגולציה, התקנות והדרישות. הקפדה על עמידה בתקנים, תשלום מסים והגשת המסמכים הנדרשים הם חלק בלתי נפרד מהתהליך.

חשוב להישאר מעודכנים תמידית למקרה של שינויים בתקנות ולשם כך מומלץ ליצור קשר עם חברה לשילוח בינלאומית הבקיאה ומעודכנת בכל רזי התהליכים, התקנות, והנהלים ולשמור על ראש שקט.

בכל שאלה והתייעצות בנושא ייבוא מסחרי לאופניים, צרו עמנו קשר.

תוכן עניינים

התייעצו איתנו
יבואנים? יצואנים? הצוות של Active Forwarding כאן בשבילכם
אקטיב שילוח בע"מ מספקת מעטפת 360. הביורוקרטיה, הבדיקות המקדמיות, ההיערכות ועד להגעת הסחורה.
דילוג לתוכן