לא אחת נזקקים אנשים פרטיים או עסקים לשלוח מסמכים חשובים לחו"ל. אמנם, בעידן הטכנולוגי של היום, ניתן להשתמש בשירותי הדואר האלקטרוני או המסרים המידיים, אך לעתים קורה ונדרשת חתימת המקבל בפועל, ואין אפשרות חוקית להסתפק בחתימה האלקטרונית בלבד. בדרך כלל, למסמכים הללו ישנה דחיפות זו או אחרת ואבטחת המסמכים חשובה מאד.
על אופן משלוח המסמכים לחו"ל בצורה מאובטחת עוסק המאמר הפעם.
דואר
אחת הדרכים המסורתיות והמוכרות ביותר, היא כמובן באמצעות משלוח מסמכים מהיר של דואר ישראל.
הדואר מציע שירותי דיוור בינלאומיים, כגון דואר אוויר או דואר אקספרס, כדי להעביר מסמכים למדינות זרות. למרות שמדובר בשיטה המסורתית, הנגישה (יחסית), והמוכרת ביותר, ולמרות שבדרך כלל עלויות המשלוח בדרך הדואר תהיינה הנמוכות מבין כל האפשרויות הבאות, אין היא בהכרח המהירה או הבטוחה ביותר להעברת מסמכים רגישים ו/או דחופים.
שירותי שליחים
מקוון
בפי שציינו בראשית המאמר, ניתנת האפשרות להשתמש באמצעים אלקטרוניים שונים כמו הפקס הישן והטוב (אם עוד יש מי שמשתמש בו), הדוא"ל – ג'מבו מייל מאפשר משלוח קבצי ענק בצורה מאובטחת, Google Drive למשל, מאפשרת שיתוף קבצים גדולים בצורה מאובטחת. ועוד.
כאמור, האופציה של משלוח אלקטרוני היא אמנם טובה, אך רק במקרים בהם אין חובה של חתימת המקבל בפועל.
רשתות וירטואליות פרטיות (VPN)
מצפינים את שידור הנתונים וכף מגנים עליהם מפני גישה זרה. שיטה זו חשובה במיוחד בעת שליחת מסמכים דרך רשתות Wi-Fi ציבוריות או חיבורי אינטרנט משותפים.
ולכן, בעת שליחת מסמכים סודיים או רגישים לחו"ל, שימוש ב – VPN (בהתאם לצרכים), עשוי לענות על הדרישות.
איך בוחרים את השיטה העדיפה?
כדי לבחור נכון את השיטה הטובה ביותר עבור משלוח המסמכים שלכם עליכם לקחת בחשבון כמה דברים ובהם: דחיפות, אבטחה, עלות ודרישות משפטיות.
לסיכום
ישנן מספר דרכים העומדות לרשותכם – בבואכם לשלוח מסמכים לחו"ל. לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משל עצמה.
לפני ששולחים מסמך לחול כדאי להשוות את התנאים למשלוחים בין כל החברות (או האפשרויות) ולבחור בדרך המתאימה לכם ביותר.
כאן באקטיב פורוורדינג שילוח בינלאומי נשמח לעמוד לרשותכם ולייעץ לכם על דרכי שילוח המסמכים הנכונות ביותר.