המגזר התעשייתי מפגין צמיחה עקבית ונחושה לאורך כל השנים כולן.
עובדה, הגורמת באופן הגיוני לביקוש בציוד עזר לתמיכה בייצור, בטכנולוגיה ובפיתוח תשתיות לצורך שימור ושיפור יכולותיהן של התעשייתיות השונות.
יבוא ציוד העזר לתעשייה כולל מגוון מוצרים רחב ובהם ניתן למצוא: מערכות ייצור חשמל, יחידות קירור תעשייתיות, ציוד לטיפול בחומרים ורכיבי אוטומציה.
כשמתייחסים ליבוא ציוד עזר לתעשייה למדינת ישראל מתייחסים בעיקר ליבוא ממדינות כמו גרמניה, ארצות הברית, סין ויפן. ובקטגוריות ציוד מדויק בולטים הספקים האירופאים.
מה זה ציוד עזר?
ציוד עזר לתעשייה מתייחס למקיף מגוון רחב של מכונות, כלים והתקנים התורמים תרומה מכרעת לשלל תהליכי הייצור והטיפול בחומרים בתעשיות שונות.
בציוד עזר לתעשיות נכללים בין היתר: משאבות, מדחסים, מסועים ועוד שמטרתם ייעול תהליכי ייצור שונים והבטחת זרימת עבודה יעילה ואפקטיבית.
הטמעת ציוד עזר לתעשייה יכול להפחית משמעותית את משך הזמן הנדרש לפעולות מסוימות, לתמרץ את היעילות וכתוצאה מכך מואצת התפוקה הכוללת תוך זרימה תפעולית חלקה.
לא אחת חורג מיקומו של ציוד העזר ממיקומם הספציפי של מתקני הייצור השונים (מפעלים, מחסנים, בתי מלאכה), ואז ישנן תקנות הדורשות להתאימו לתקנות איכות הסביבה.
תקנות ונהלי יבוא
ייבוא ציוד עזר לתעשייה מבוצע בכמה שלבים ובהם:
הכרת הסביבה הרגולטורית
הסביבה הרגולטורית מיועדת לצורך הבטחת עמידה בתקנים עולמיים תוך הגנה על בריאות ובטיחות הציבור.
הסמכות העיקרית המפקחת על תקנות אלו היא משרד הכלכלה והתעשייה, הפועל בשיתוף עם מכון התקנים בישראל. היבואנים נדרשים להקפיד על התקינה הרשמית חלק מהתקנות מחמירות ולעתים, בהתאם לסוג המוצר, ייתכן וידרשו אישורים ספציפיים לפני היבוא. חשוב לזכור כי למרות שרוב התקנים השונים דומים או זהים לתקנים הבינלאומיים, בהחלט יתכן שתהיינה גם תקנות מקומיות ייחודיות לישראל.
למשל: ניתנת התייחסות מיוחדת לכלי עזר לתעשייה להם עלולה להיות השפעה סביבתית. המבקש לייבא ציוד עזר לתעשייה – להעריך את הציוד לעמידה בתקנים תוך הכנת תיעוד כמו: דוחות בדיקה, דפי בטיחות ועוד.
רישוי יבוא – סוגים מסוימים של ציוד תעשייתי דורשים רישיונות יבוא מיוחדים, במיוחד כאלו עם פוטנציאל דו שימושי או שיקולי השפעה סביבתיים.
תיעוד ותקנות המכס לייבוא ציוד עזר לתעשייה בישראל
ייבוא ציוד עזר לתעשייה דורש הכרה והבנה מקיפים של דרישות התיעוד ותקנות המכס.
תקנות המכס מחייבות תיעוד מפורט ומדויק של: מפרט טכני ואישורים לציוד המיובא, אישורים נדרשים מהרשויות, חשבונית מסחרית, רשימת אריזה עם פירוט תכולת ומפרטי המשלוח, ושטר מטען או שטר מטען אווירי וכל היתרי היבוא או הרישיונות הדרושים, עבור ציוד עם תקנות בטיחות או סביבתיות ספציפיות.
לא אחת דורשות רשויות המכס את בדיקת הציוד בכניסה לארץ. על היבואנים להיות מודעים גם למסים והתעריפים השונים בהתאמה לסוג הציוד והשימוש בו. לצורך ניווט בכל הדרישות והתקנות, מבלי לאבד את הידיים והרגליים ולהסתכן בכשלים וטעויות, רצוי מאד לצור קשר עם חברה אמינה ומקצועית הנותנת שירותי שילוח בינלאומי ועמילות מכס שביכולתה להבטיח עמידה בדרישות התיעוד ותקנות המכס, לוגיסטיקה ועוד
לוגיסטיקה ומשלוח של ייבוא ציוד עזר לתעשייה
הלוגיסטיקה והאספקה של ציוד עזר לתעשיות כולל הובלה וניהול יעילים הנשענים על תזמון מדויק ואמינות. יבוא ציוד עזר לתעשייה, דורש תיאום של גורמים שונים: הובלה, שחרור ממכס ורשתות הפצה מקומיות. וכל אלה תוך ניווט מקצועי בסביבות רגולטוריות מורכבות. נדרשת הכרה של הדרישות הייחודיות של כל סוג ציוד והדרישות הנלוות ובהן: אריזה, דרכי טיפול, הובלה, מערכות מעקב ודרכים שונות לצורך ייעול שרשרת האספקה. הלוגיסטיקה והאספקה המוצלחת של ציוד עזר לתעשייה הכרחיים לאפקטיביות תפעולית.
בחירת חברה לוגיסטית מהימנה ומקצועית יקל על תהליך הייבוא הכולל בחירת שיטות משלוח (אוויר, ים או יבשתי), הכרת זמני אספקה וניהול תיעוד לשחרור ממכס.
התייעצו איתנו
ציוד עזר לתעשייה משפר משמעותית את היעילות התפעולית והתחרותיות במגזר התעשייתי. התהליכים והדרישות הרגולטוריות הנלוות לייבוא ציוד עזר לתעשייה דורשים תכנון וביצוע קפדניים.
הכרת תהליכי הייבוא מאפשרת ייעול שרשרת האספקה של הציוד המיובא. ב-Active Forwarding שילוח בינלאומי אנו שמחים להציע מעטפת שירות ליבואנים.